Monday, June 25, 2012

Perbezaan Lelaki Dan Perempuan Pada Waktu Lunch

Posted by Syahmi Meon at 9:21 PM 0 comments
Lelaki

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau


Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati.. masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?.. eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi. banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi.. buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet.. belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah
gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk.. alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa. Duduk. .
40. Alamak. Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air.. sambil tangan betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh.. kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2.. tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

p/s: just ske2 jek.. x de pape niat nk knekn sape2.. hehehe

Minta Maaf Sayangku, I Promise That I Really Love U!!

Posted by Syahmi Meon at 4:23 PM 0 comments
I will always love you kekasihku
Dalam hidupku hanya dirimu satu
I will always need you cintaku
Selamanya takkan pernah terganti

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
Ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu 
Seperti aku mencintaimu
Sayangi aku dengan kasihmu
Seperti aku menyayangimu
I will be the last for you
And you will be the last for me

I will always love you kekasihku
Dalam hidupku hanya dirimu satu 

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
Ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu 
Seperti aku mencintaimu
Sayangi aku dengan kasihmu
Seperti aku menyayangimu
I will be the last for you
And you will be the last for me
I will be the last for you
And you will be the last for me.....

dear my love bbyku syg,
ucuk mtk maaf sbb ucuk da byk wat slh kat bby..
ap2 pown yg ucuk x kn ulangi kslhn yg sme..
im promise in deep of my heart!
u only in my heart that can make me fulfill my dreams come true!
i really love u one in bottom of my heart!!
i love u so much!!
this entry just for u only e-ra pasha!
p/s: x tau nk ckp pe lg.. u are the best i have!

Thursday, June 21, 2012

Spontaneous Thursday : Vaksin RotaTeq dan Rotarix Untuk Rotavirus Adalah Haram!!

Posted by Syahmi Meon at 11:32 PM 0 comments

Vaksin untuk penyakit rotavirus yang menyebabkan muntah dan cirit birit di kalangan kanak-kanak adalah HARAM ?? Betul ker? Sape yang cakap? Ok..... berita nie sudah disahkan oleh pihak JAKIM sendiri.... 

Sape sangka... vaksin yang digunakan untuk kes rotavirus difatwakan haram oleh JAKIM.... Vaksin yang dikenali sebagai vaksin RotaTeq itu dikatakan mengandungi unsur babi dalam proses penghasilannya.... Boleh dilihat di link yang diberi 


Selain itu juga.... vaksin Biothrax juga mengandungi unsur babi dalam proses penghasilannya.... Vaksin Biothrax nie digunakan sebagai imunisasi atau suntikan pelalian bagi membantu melindungi daripada jangkitan anthrax.

Hukum haram diberi kerana atas faktor berikut: 
  1. Tidak darurat
  2. Terdapat bahan alternatif lain selain unsur babi [Jika memang takde langsung, barula tidak haram]
  3. Tiada sokongan yang kuat membuktikan rakyat Malaysia WAJIB memerlukan kedua-dua  vaksin nie..
Fatwa nie sudah dikeluarkan pada tahun 2008 lagi... Tapi pada awal tahun 2012...ada banyak kes pasal rotavirus menular di kawasan Perak kalau tak silap... So...dicadangkan bayi yang baru lahir mengambil vaksin nie balik... Tapi adakah sekarang betul-betul memerlukan? Apa kata perkara nie dibincangkan balik... Ataupun silalah mengkaji dan mencari alternatif lain selain unsur babi nie... Tau la babi nie haiwan yang sangat produktif kan.... MURAH dan SENANG DIDAPATI!!

Ada satu lagi vaksin untuk Rotavirus nie.....Nama dia Rotarix... Tapi dengar citer sama juga kes nya.... ada unsur babi juga.... Haiya..... Semua ada babi.... Itu baru vaksin... Tak sentuh pasal minyak wangi lagi.... huhuhu

Untuk penjelasan lebih lanjut pasal fatwa tu.....boleh bukak link yang diberi kat atas tu..... 

Wednesday, June 20, 2012

Nak Join Contest Mudah??

Posted by Syahmi Meon at 4:24 PM 0 comments


HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI:

PEMENANG UTAMA

# 1 helai tudung dari butik pinkku
# 1 animated header..(ikot selera korang)
# full title sidebar bergambar..(ikot selera korang)
# 1 album international (inggeris) mp3..(boleh pilih)
# topup RM10 (digi/celcom/maxis)

PEMENANG KE-2

# 1 helai tudung dari butik pinkku
# 1 header transparent biasa..(ikot selera korang)
# 1 album international (inggeris) mp3..(boleh pilih)
# topup RM5 (digi/celcom/maxis)

PEMENANG KE-3

# 1 helai tudung dari butik pinkku
# 1 album international (inggeris) mp3..(boleh pilih)
# topup RM5 (digi/celcom/maxis)

SAGUHATI

# topup RM5 untuk orang..(digi/celcom/maxis)



hah? menarikkn??
jom lor join rmai2..
nie link ny..
CONTEST : MUKA MARAH PALING CUTE
 
marilah kte rmai2 sertainy.. enjoy!!

Wordless Wednesday: Cara Nak Pujuk Kekasih Hati Merajuk

Posted by Syahmi Meon at 4:19 PM 1 comments


SENYUM 
Bila si dia marah dan merajuk je, korang cuba buat muka seposen ataupun senyum depan si dia. Lagi dia marah atau merajuk, korang senyum je. Senyum puas-puas sampai cecah kedua-dua telinga. Mungkin si dia tak jadi untuk merajuk lagi dengan korang sebab kesian tengok korang (dalam hati dah gila apa laki aku ni).
BUAT LAWAK
Tengok mood dulu nak berlawak, jangan nanti tak pasal-pasal tangan si dia hinggap kat muka korang. Pastikan lawak korang tu menjadi dan betul-betul kelakar. Komfem kejap je pastu mesti tergelak dengar lawak korang. Tak gelak jugak, takpe dia gelak dalam hati kot. ‘Laughter is the best medicine’.
BELI HADIAH
Beli la benda ikut kemampuan korang, si dia suka apa? Minat apa? Ada apa-apa yang si dia idamkan? Cuba belikan si dia hadiah dan buat kejutan kat dia. Mesti cair dab merajuk hilang.
HANTAR SMS/MMS/VOICE SMS
Cara ni menggunakan teknologi yang sedia ada. Agak-agak si dia macam merajuk je dengan korang, korang, hantarlah sms/mms/voice sms kat si dia. Gunakanlah ayat yang menunjukkan korang mintak maaf dengan setulus hati korang. Senang je kan? Tapi kalau duduk dekat-dekat tak payah la gatal nak guna sms gak, sebelah-sebelah je pun.
BUAT BODOH
Cara yang ni aku tak berapa nak syorkan, sebab kemungkinan akan berlaku perpisahan antara mereka yang mencuba cara ni. Tapi kalau korang nak cuba jugak, boleh je. Bila si dia merajuk dengan korang, korang buat bodoh je. Bila si dia marah, korang buat bodoh gak. Tengok reaksi dia, sama ada dia fed up dan terus ok sebab malas nak layan kerenah korang atau fed up dan terus tingglkan korang. Baru padan muka sebab tak nak pujukkan.
MERAJUK BALIK
Paling seronok, korang cuba merajuk balik bila si dia tengah merajuk dengan korang. Daripada korang kena pujuk si dia, tengok-tengok si dia pulak yang kena pujuk korang. Kalau dah sama-sama merajuk, siapa nak pujuk?
Wanita sering dikaitkan dengan unsur sensitiviti yang berkaitan dengan emosi. Mereka mudah bersikap suka marah-marah, manja tak kena tempat, suka menangis tidak tentu pasal, naik angin hingga berangin orang sekelilingnya dan senang sakit, kecil dan makan hati. Jadi kita sebagai seorang lelaki patut tahu dan jaga perasaan mereka agar tidak merajuk. Manakala wanita pula patut bertimbang rasa terhadap pasangannya. Sama-sama kita betulkan mana yang silap.

Monday, June 18, 2012

Linkin Park - Living Things NEW album!

Posted by Syahmi Meon at 4:10 PM 0 comments



01 - Lost In The Echo
02 - In My Remains
03 - Burn It Down
04 - Lies Greed Misery
05 - I'll Be Gone
06 - Castle Of Glass
07 - Victimized
08 - Roads Untraveled
09 - Skin To Bone
10 - Until It Breaks
11 - Tinfoil
12 - Powerless

LINKIN PARK always the best!
aq gh lyn album nie
nk??
crik lor sndri
hahahaha

Saya Mahu T-Shirt Bride & Groom Tu

Posted by Syahmi Meon at 1:45 PM 0 comments

nak join??
sila klik banner di atas

Sunday, June 17, 2012

1st Segmen Cik Hawa : Pencarian Follower Bawah 1000

Posted by Syahmi Meon at 10:51 AM 3 comments

nk join??


Tutup: 16 JULAI 2012

tag 
e-ra pasha

Saturday, June 16, 2012

Ucapan Selamat Hari Ayah

Posted by Syahmi Meon at 11:08 PM 1 comments




Selamat Hari Bapa Semua!
terutama sekali pada
ayah aq
Zulkifli Bin Mohammed
U Are The Best Dad!

Friday, June 15, 2012

Birthday GiveAway And Up Your Follower by Ainie

Posted by Syahmi Meon at 1:43 PM 11 comments
nak join sila klik banner k..

tutup: 15/7/12

tag:
era pasha
su
ss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

kisah - kisah meon Copyright © 2012 Design and Graphic by Syahmi Meon Template